Inspiration rejseliv



Med børn er det ikke altid lige nemt at tage på de samme slags ferieophold som man førhen har været vant til. Til tider vil man opleve at børn er krævende rejsedeltagere og at ferieplanlægningerne derfor kræver lidt yderligere. Når der er styr på planlægningen samt det praktiske, kan ferien nydes i fulde drag. Men hvad vil det sige at være godt forberedt? Hvordan kan man være sikker på, at man ikke glemmer halvdelen af de vigtige ting? Vores kundeservice bliver ofte kontaktet med spørgsmål vedrørende rejseforberedelser og på baggrund heraf, har vi nu forberedt nogle praktiske tjeklister samt gode råd. Vi håber at dette vil hjælpe jer med ferieforberedelserne - god fornøjelse og frem for alt GOD FERIE!



Rejsedestinationen - det rigtige valg

Det vigtigste er, at du vælger et rejsemål som passer til barnets alder og udvikling. Overvej i denne sammenhæng, hvilke civilisationsfeatures I ikke kan undvære. Du har måske lyst til camping på et bjerg eller en kanotur, men hvis dette ikke egner sig til barnets alder og udvikling, vil dette hverken blive sjovt for dig eller barnet. Det er desuden også et spørgsmål om sikkerhed, så er du i tvivl, så sørg for at vælge en ferie, hvor du altid har adgang til nødvendige features som f.eks et fornuftigt puslested, varmt vand mm. Ud over den generelle destination er det også fordelagtigt at være klar over hvad man ønsker at foretage sig på sin ferie. Ved en byferie kan man for eksempel være fristet til at planlægge besøge af et utal af museer og kunstgallerier. Igen kan det for os voksne være den perfekte beskæftigelse, men for børnene kan dette måske hurtigt blive for langtrukket i længden. I er på ferie sammen som famile, så prøv at finde aktiviteter, som I alle for gavn af!

Hvor skal man bo under ferieopholdet?

Udover de alders- samt udviklingsrelaterede begrænsninger ved valg af ferie, kan der ligeledes være store forskelle på, hvad voksne og børn forstår ved en vellykket ferie. Du kender det sikkert fra almindelige weekender, hvor forældrene måske ønsker at kunne sove en time længere end hvad der er muligt i løbet af ugen. Børnenen derimod er allerede klar med sjov og ballade klokken 6 om morgenen. Hvis du således ønsker at ferien skal være afslappende men samtidigt eventyr for børnenen, så kan du overveje at booke en ferielejlighed med have. På denne måde er der campingmulighed ude i haven, mens du altid har mulighed for at få lidt extra søvn i lejligheden. Modsat de fleste hotelværelser, er det mere fleksibelt med fx en ferielejlighed eller et sommerhus, idet der således vil være mulighed for blandt andet tøjvask, brug af mikrobølgevovn, opbevaring af mad- og drikkevarer mm. Oftest er det også mulighed for at få opstilt en klapseng til barnet, også uden ekstra beregning.
Barnvård

Kost

Hvad skal jeg have med hjemmefra?

mode
Legetøj
Barnevogne
Bæreseler

Hvis du nogensinde er taget på en rejse med en baby før, så har du sikkert undret dig over at i har måttet pakke mindst doppelt så mange ting til familiens lille guldklump som til jer selv. Det kan virke som et paradoks, men hvis man tænker over det, så er det jo også ret logisk, at barnet har en del andre/ekstra behov i hverdagen end de voksne. De voksne kan nemt og hurtigt indstille sig på nye omgivelser og en anden dagsorden, mens barnets spise- og soveritualer alene har allerede stor betydning for, hvad der under ingen omstændigheder må mangle. Hvis ydlingsbamsen, natlyset, en bestemt sut eller lignende mangler, så kan det betyde en halvstor katastrofe. Hvis man har glemt babyphone,babymadvarmer og de passende flasker, så kan man næsten tage hjem med det samme igen eller må ud og købe nyt til høje priser. Når børnenen er lidt større, kan de sgatens tage ansvar for deres egen kuffert eller rejsetrolley. Man kan således lægge de nødvendige ting frem og barnet kan således lære at benytte restpladsen til at prioritere hvilket yndlingslegetøj der skal med på rejsen.

Barnerejsetasker

mode og sko
Nødvendigt tilbehør

Rejsedokumenter

Sørg altid for at afklare visa og pasregler for de lande du rejser til. Landene kan for eksempel have individuelle krav til hvor lang tid et rejsepas skal være gyldigt. Mange lande kigger ved babyer og børn nøje på om billedet i dokumentet svarer til barnets udseende under selve rejsen. Det kan således anbefales at få lavet nyt pas, hvis du er i tvivl. Uddybende informationer i forbindelse med rejser til udlandet finder du på udenrigsministeriets hjemmeside.
Vigtige rejsedokumenter

Børn falder og slår sig uafbrudt og det er utroligt, hvor tit børn kan have feber eller ondt i maven. Det er således ret snu at være forberedt på lidt af hvert med et praktisk rejseapotek. Når du sidder i et fremmed land i en fremmed by og skulle få brug for plastre, cremes, eller for eksempel et febersenkende præparat, så kan det til tider være umuligt at finde et apotek hurtigt nok. Sørg således for at have de vigtigste ting med hjemmefra. Ved speciale-medicin er det vigtigt på forhånd at afklare, om præparatet er lovligt i det land du rejser til. Det er i hvert fald værre ikke at være forberedt end helt at stå uden rejseapotek, når man får brug for det.
Rejseapotek

Ud at rejse under graviditeten

Generelt er det intet problem for familier at tage ud at rejse under graviditeten. Den bedste tid at tage afsted ligger mellem 5. og 7. graviditetsmåned. For mødre som ikke er plaget af kvalme de første måneder er det dog også her muligt at tage på en afslappende ferie tideligere. Kommende mødre som planlægger at tage på ferie til og fra 8. graviditetsmåned med fly fremfor bil eller tog, råder vi for en sikkerheds skyld, til at opsøge deres gynækolog inden. Derudover er det tilrådeligt at forhøre sig ved flyselskabet allerede under planlæggelsen, da enkelte fraråder at flyve så sent i graviditeten.

Rejse under graviditeten



Feriedagene er altid særligt spændende, men henrejsen kan dog hurtigt blive lang – specielt for de mindste. Det er derfor altid en god idé at være forberedt med snacks samt legetøj, så der er masser underholdning til turen. Sørg derudover for et godt klima undervejs, således at barnet ikke får det dårligt.

Ud at flyve med en baby

Henrejser med fly kræver for familier med spædbørn en særlig god forberedelse. Udover pusletasken er det vigtigt at medbringe et ekstra par sokker samt en trøje, hvis flyets klima skulle vise sig at være for køligt. Det er også en god idé at medbringe snacks samt beroligende legetøj til flyveturen.

Aldersbegrænsning for de små

Nybagte familier som skal ud at flyve bør være opmærksomme på de enkelte flyselvskabers alderbegrænsninger. Enkelte flyselvskaber tillader babyer at flyve med fra deres 15. levedag, mens andre flyselvskaber tillader babyer allerede fra deres ottende levedag. Det er derfor vigtigt at forhøre sig til flyselvskabets regler inden man tager på ferie med et spædbarn. Vi råder nybagte familier til, at tage sig god tid, inden de planlægger en rejse og venter indtil 3 måneders kolikkerne er overstået.

Kræves en siddeplads til babyen?

Inden familier tager på rejse med en lille ny, er det vigtigt at planlægge turen grundigt. Der kræves ingen egen siddeplads for børn op til to år, da de har mulighed for, at blive transporteret på skødet af deres forældre via en ekstra sele. Ved længere flyveture anbefaler vi dog at købe en egen siddeplads til barnet, da dette øger sikkerheden samt komforten for både de store og små. For transport af babyer op til 2 år er det tilrådeligt for forældre at at forhøre sig hos flyselvskabet, om egne babyautostol er tilladt og om barnevognen kan tages med helt hen til gaten, inden de foretager en booking.


Checkin med baby

Check-In med baby

Mange flyselvskaber byder på check-in allerede aftenen inden flyets afgang. Dette samt et praktisk pre-boardingsystem sørger for mindre stress og tidsnød i lufthavnen. For forældre er det derudover vigtigt at undersøge, om der er mulighed for at tage barnevognen med i flyet eller om den bliver transporteret separat. Det er også vigtigt at følge op på flyselvskabets egne reglerne for håndbagage, selvom de fleste flyselvskaber tillader et ekstra stykke håndbagage per barn.


Sikkerhedskontrol med baby

Når forældre skal igennem en sikkerhedskontrol i lufthavnen er der enkelte ting at være opmærksom på. Det er tilladt at bære babyer igennem kontrollen, mens større børn skal stige ud af barnevognen/klapvognen. Derudover er det vigtigt at være opmæksom på reglerne for væsker i håndbagagen inden check-in.

Tips til at undgå rastløshed hos barnet

Trykudligning hos babyer

Om bord

Vi råder til at tage ekstra tøj med til babyen, da det ofte kan være køligt ombord. Et hyggetæppe, et par ekstra sokker samt en trøje kan derfor være meget praktiske at have med.

Legetøj til undervejs

Det er altid en god idé for forældre at tage legetøj samt snacks med til på turen, for at undgå at de små kommer til at kede sig. Til længere køreture i bilen er det også vigtigt at huske solskærme.

Det er vigtigt at babyer og børn får nok væske gennem hele flyveturen. Dette hjælper ikke kun mod den tørre luft, men også som trygudligning. Da de helt små ikke kan trække vejret igennem næsen endnu, er der muligt for forældre at gøre nytte af en sut, en sutteflaske eller en næsespray med kogsalt, for at mindre trygget for ørene.

Autostole
Legetøj til autostole
Solbeskyttelse til autostole

rejsespil
børnebøger
babylegetøj bamser tøjdyr



Endeligt fremme - feriedagene

Når man endeligt er kommet frem er det altid godt at få overstået udpakningen med det samme, således at man kan starte med at nyde feriedagene i fulde drag. Det er en god idé at have styr på alle barnets pakkenelliker, såsom legetøj, rejseseng, sut, babyphone mm.

Tips til at undgå rastløshed hos barnet

rejsesenge
Babyovervågning


Urlaubs-Checkliste: Ausflüge und Transport

Aktiviteter og udflugter til familier

Det er altid nyttigt at henvende sig til receptionen eller i en lokal turistinformation, da de ofte har en masse gode kendskaber til børnevenlige spisesteder samt aktraktioner mm. Tag højde for hvornår solens stråler er skrappest og planlæg dagen derefter, således at barnet holdes mest muligt i skyggen mellem klokken 12 til 15. Derudover er det godt at tage et kamera samt powerbanks med, således at mobiltelefonen ikke løber tør for strøm og i dermed mister vigtige ferieminder.

Strandtur med baby

En strandtur med baby skal planlægges nøje. Sørg altid for at have spændende legetøj, såsom en rive, en spand eller en lille sandskovl med. Et lille svømmebassin er en rigtig god idé at have med, således at de små også kan lege i vandet og nemt kan blive kølet ned. Snacks, drikkevare og solcreme er et must.

Vandlegetøj
Dykkerlegetøj
sandlegetøj

Vi ønsker alle familier en dejlig og afslappende ferie med masser af gode minder.
Dit pinkorblue.dk team